Tietoa lajista:

Sinä ja ChiBall

ChiBall on matka, joka alkaa kehon ja tunteiden uudistumisella. Se tuo mukanaan tasapainoa, harmoniaa ja hyvinvointia elämään sekä sisäisesti että ulkoisesti. Ainutlaatuiset ChiBall liikkeet tehdään tuoksuvan ChiBall pallon kanssa. Pallon väri ja tuoksu yhdessä auttavat fyysisiin epätasapainotiloihin, tasapainottavat tunteiden vuoristorataa ja ravitsevat väsynyttä mieltä. ChiBall perustuu perinteiseen kiinalaiseen terveystietoon. ChiBall liikkeet vapauttavat tukkeutuneen energian (Chi), poistavat jännityksiä ja jäykkyyttä sekä edistävät keskittymistä, tasapainoa ja koordinaatiota. ChiBall antaa sinulle työkalun, jolla voit tunnistaa elämäsi avainasiat: Missä olet nyt? Mitä haluaisit muuttaa? Mitkä ovat välttämättömiä muutoksia tunteaksesi itsesi kokonaiseksi, jolloin mieli, keho ja sielu ovat yhtä?

Perinteinen kiinalainen terveystieto


Perinteinen kiinalainen lääketiede / terveystieto sisältää neljä pääkäsitettä, jotka selittävät kaikkia elämän osa-alueita:Chi
on meidän elämän energiamme. Chi voi olla ehtynyt tai se voi tulla liialliseksi huonojen ruokailutottumuksien, elämäntapojen tai negatiivisten tunteiden vuoksi.  Chin epätasapaino aiheuttaa ongelmia. Stressi ja kehon jännitystilat ovat yleisimpiä seurauksia ehtyneestä Chi: stä. Harjoitukset, joita seuraa syvärentoutus ovat erinomainen tapa tasapainottaa kehoa sekä uudistaa ja vahvistaa Chi: tä.

Yin ja Yang
ovat vastakohtaiset toisiaan täydentävät energian tasot, jotka ovat jatkuvassa liikkeessä ja pyrkivät tasapainoon kaikessa. Kuten luonto, on kehommekin jatkuvassa liikkeessä ja muutoksessa.  Epätasapainoa voi esiintyä jos tätä luonnollista virtaa vastustetaan. Tällöin on seurauksena joko liiallinen tai liian vähäinen Yin tai Yang.

Meridiaanit ovat näkymättömiä kanavia, joissa energia virtaa. Epätasapaino yhdessä tai useammassa meridiaanissa heikentää koko kehoa. Sisäelimet toimivat yhteistyössä meridiaaniverkoston kanssa. Toiset elimet ovat Yin (varastointi) ja toiset taas Yang (prosessointi). Jos meridiaani on tukkeutunut, se ilmenee siihen liitetyn sisäelimen epätasapainona. Epätasapaino voi johtaa sairauteen.

Luonnon viisi elementtiä – Puu, tuli, maa, metalli ja vesi ovat muotoja joissa Yin ja Yang ilmentyvät. Jokaisella elementillä on oma sisäelinpari, vuodenaika ja luontoon peilaavat ominaisuudet. Päämääränä on saada kehon energia ja elämäntoiminnot samaan rytmiin luonnon kiertokulun kanssa.

Tunteemme, ravintotottumuksemme ja elämäntapamme ovat kaikki tärkeitä tekijöitä terveytemme kokonaiskuvassa. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen toimija tulkitsee näitä yksilöllisiä epätasapainon tunnusmerkkejä ja voi auttaa meitä löytämään terveen ja tasapainoisen tilan.

ChiBall liikkeet

Kehomme resonoi jokaisen vuodenajan energiaa. Eri vuodenaikoina sisäelimemme tarvitsevat vuorollaan huoltoa ja puhdistusta. Jokaisella vuodenajalla onkin oma sisäelinparinsa. Liikkeillä, jotka hierovat, venyttävät ja stimuloivat sisäelimiä ja niiden meridiaaneja, on syvä sisäelimiä vahvistava vaikutus ja säännöllisellä harjoittelulla voidaan ylläpitää tasapainoa ja terveyttä vuoden ympäri.

ChiBallissa musiikkia käytetään tunnelman luomiseen ja mielen rauhoittamiseen. Jokaisella elementillä on tietty energian värähtelytaajuus. Puun elementillä on lempeä nouseva energia; Tuli on voimakas ja energinen; Maan elementti värähtelee keskittävästi ja ravitsevasti; Metallin energia liikkuu sisäänpäin ja on rauhoittava; Veden elementti on hiljainen ja sillä on reflektoiva vaikutus. ChiBall musiikissa huomioidaan edellä mainitut eri elementtien ominaisuudet. Puun elementin musiikki on herättävää, tuleen sopivat  eloisat ja energiset teemat, maan elementtiin  sopiva musiikki on pehmeää ja keskittymistä lisäävää, metallin musiikki on instrumentaalista ja ilman rytmiä, veden elementin tunnelmaa luodaan meditaatiomusiikilla.

ChiBall harjoitukset perustuvat seuraaviin
lajien liikkeisiin


Tai Chi ja Qi Gong puhdistavat, uudistavat ja elvyttävät kehoa sisäisesti hengitysharjoitusten ja meridiaaneja aktivoivien liikkeiden avulla.

ChiBall tanssi kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lisää liikkuvuutta. Siinä käytetään energisiä , pehmeitä, hitaita, jatkuvia liikkeitä, joilla pyritään puhdistamaan kehoa ja lisäämään hapenottokykyä.

Yoga
lisää voimaa, parantaa liikkuvuutta, keskittymistä, tasapainoa ja itsetietoisuutta.

Pilates kehittää keskikehon voimaa, tukee rankaa, tasapainottaa lantion asentoa ja lisää nivelten liikkuvuutta.

Feldenkrais metodi auttaa meitä päästämään irti, löytämään lapsuudenajan helpot liikemallit uudelleen ja parantamaan kuuntelemisen taitoa. Metodin filosofia on oppia itsestä oman itsensä kautta.

Syvärentoutus rauhoittaa kehon ja mielen hengityksen, visualisoinnin ja meditoinnin avulla.